Manşetler

Apple gelecek hafta USB-C’li iPad Pro, yenilenmiş MacBook Air ve Mac Mini tanıtacak

apple macbook air
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bloomberg‘in haberine göre Apple, salı günü düzenleyeceği etkinlikte USB-C portlu iPad Pro’ları, 13 inç ekranlı ve MacBook Air’ın yerini alacak dizüstü bilgisayarı ve uzun zamandır yeni modeli beklenen Mac Mini’yi tanıtacak.

Aslında tüm bunların dedikodusu daha önce çıkmıştı, ancak Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın da bunun haberini yapması, etkinlikte göreceklerimiz konusundaki ihtimalleri biraz daha yükseltiyor.

iPad Pro yepyeni tasarımla geliyor

Gurman, muhtemelen iki farklı boyutta gelecek iPad Pro‘ların yeniden tasarlanmış biçimde karşımıza çıkacaklarına dair dedikoduları doğruluyor. Kenardan kenara uzanan ekran, Face ID ve USB-C portu başlıca yenilikler olacak. Apple ilk kez kendisine özel Lightning portunu bırakıp giderek evrensel nitelik kazanan USB-C portunu bir iOS cihazında sunmuş olacak.

Öte yandan habere göre, bu yeni iPad’lerde ana ekran düğmesi yer almayacak. Apple yapımı grafik yongası da, daha önce hiçbir iPad’de görmediğimiz bir yenilik olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

MacBook Air da yenilenecek

En ilgi çekici haber ise MacBook Air‘ın daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip takipçisi olacaktır. Bu dizüstü bilgisayarın Air modelinin gövdesine yerleştirilmiş güncel parçalarla mı, yoksa yepyeni bir Air tasarımıyla mı geleceği, ya da tüm bunların aksine MacBook’un alternatif bir versiyonunun mu olacağı bilinmiyor. Açık olan unsur, bu çok ihtiyaç duyulan güncellemenin yakında gelecek olması.

Bloomberg, bu dizüstü bilgisayarın 13 inç ekrana sahip olacağını söylüyor. Bu da, günümüzün MacBook’larından farklılık taşıyacağını işaret ediyor.

Mac Mini tutkunları sabırlarının ödülünü alabilir

Mac Mini tutkunları da sabırlarının karşılığını bu etkinlikte alacak gibi görünüyor. Uzun zamandır ihmâl edilen bu PC, 2014’ten beri ilk kez güncellenmiş özelliklerle karşımıza çıkacak. Bloomberg, bu modelin yeni işlemciler ve profesyonel kullanıcıları hedefleyen bazı özelliklerle geleceğini söylüyor.

Güncellenmiş iMac’ler ve iMac Pro’lar için de hazırlıklar yapılıyor. Buna ek olarak 12 inç MacBook için de işlemci güncellemesi beklentiler arasında yer alıyor. Ancak bunların etkinliğe yetişip yetişmeyeceği şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER