Teknoloji

Apple gelecek ay mağazalarını yeniden açmayı planlıyor

apple store

Apple‘ın Çin dışındaki ülkelerde bulunan fiziksel mağazalarının büyük kısmı, koronavirüs salgını nedeniyle mart ayının ortasından bu yana kapalı. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple mayıs ayı itibarıyla mağazalarının “büyük kısmını” yeniden açmayı planlıyor.

Haberde Apple’ın perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Deirdre O’Brien’in haberi bir video mesajla çalışanlara duyurduğu belirtiliyor. O’Brien’in videoda şu ifadeleri kullandığı söyleniyor: “Her konumdaki sağlık durumunu analiz etmeyi sürdürüyoruz. Mayıs ayında pek çok mağazayı yeniden açabileceğimizi umuyorum.”

Cupertino merkezli şirket, Çin’deki mağazalarının dışında Güney Kore’nin başkenti Seul’deki bir mağazasında da kısa süre önce tekrar hizmet vermeye başlamıştı. Ancak Apple’ın dünyanın diğer bölgelerindeki mağazaları hâlâ kapalı durumda. Şirket, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede online mağazası aracılığıyla hizmet veriyor.

Bloomberg’in haberinde O’Brien’in daha önceki açıklamalarından hareketle ABD’deki bazı mağazaların mayıs ayının ilk günlerinde yeniden açılabileceği belirtildi. MacRumors sitesi tarafından yayınlanan bir haberde ise Apple’ın haziran ayının ortası itibarıyla Kuzey Amerika’daki tüm mağazalarını yeniden faaliyete geçirmeyi planladığı ifade edildi.

Apple, 2020 mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporunu 30 Nisan’da açıklayacak. Bu raporda hem mağazaların kapatılmasının hem de ocak ve şubat aylarında şirketin tedarik zincirinde yaşanan sorunların etkisinin belirgin biçimde görülmesi bekleniyor. Söz konusu dönemde koronavirüs salgını Çin’de yayılıyordu. Apple’ın üçüncü çeyrekteki bilançosunun akıbetini ise mağazaların yeniden açılması belirleyecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER