Teknoloji

Apple Galaxy S4’ü Samsung ile arasındaki patent davasına dahil edemiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’nin San Jose şehrindeki mahkeme Apple’ın Galaxy S4’ü Samsung’a karşındaki patent davasına eklemesine izin vermedi. Mahkemeden yapılan açıklamada, Hakim Paul S. Grewal’ın bu kararına gerekçe olarak Hakim Lucy Koh’un davanın kapsamını daraltma konusunda daha önceden verdiği direktif gösterildi. Grewal iki şirket duruşma odasına girdiği zaman mahkemenin ciddi anlamda zaman ve enerji harcadığını belirtirken, bunun mahkemenin ilgisine ihtiyaç duyan diğer kişilerin zamanından çalmak anlamına geldiğini ifade etti.

samsung-galaxy-s4-240413

Apple’ın Samsung’a karşı ABD’de açtığı ikinci patent davası aralarında Galaxy Note II, Galaxy S III ve Galaxy Nexus’un da bulunduğu çok sayıda telefon ve tableti kapsıyor. Apple geçtiğimiz mayıs ayında mahkemeye yaptığı başvuruda listeden bir cihazı çıkararak yerine Samsung’un yeni gözde Android telefonu Galaxy S4’ü ekleme talebinde bulunmuştu. Apple bu talebinde gerekçe olarak Galaxy S4’ün Apple’ın fikri mülkiyetine daha açık bir tehdit oluşturduğunu öne sürmüştü.

Ancak şirketin bu talebi Hakim Grewal tarafından kabul edilmedi. Hakimler Apple ve Samsung’un sonu gelmeyen yasal manevralarından duydukları rahatsızlıkları daha önce dile getirmiş, Obama yönetimi de patent trollerine ve gereksiz yere dava açan şirketlere karşı önlem alacağını daha önceden açıklamıştı. Kısacası Apple’ın talebinin zamanlama açısından hatalı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Hakim Koh’un davanın yenilenmesinden bahsederken davaya konu olan cihazların sayısının azaltılmasından bahsettiğine dikkat çeken Grewal, ürün sayıları aynı olsa da Galaxy S4’ün listeye sonradan dahil olması nedeniyle ortaya çıkacak anlaşmazlıkların daha büyük olacağını ifade etti. Hakim Galaxy S4’ün yeni bir ürün olması nedeniyle tüketici tercihleri, satış ve pazarlama hareketleri gibi konularda bilgi toplamanın daha zor olacağını da sözlerine ekledi.

İlgili >> Bloomberg, Mahkeme Kararı

İLGİLİ HABERLER