Teknoloji

Apple FTC ile varılan uygulama içi satın alma uzlaşması sonucunda müşterilerine 32.5 milyon dolar ödeyecek

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Apple’ın çocuklarının izinsiz olarak uygulama içi satın alma özelliğini kullanmasından ötürü şikayetçi olan müşterileriyle varılan uzlaşma çerçevesinde 32.5 milyon dolarlık bir ödeme yapacağını açıkladı. Uzlaşma çerçevesinde alınan karar Apple çalışanlarına CEO Tim Cook tarafından kaleme alınan bir şirket içi mesajla duyuruldu.

apple-uygulama-ici-satin-alma-260213

İnternete sızan bu şirket içi mesaj sayesinde Tim Cook’un durumla ilgili düşüncelerini öğrenmek de mümkün oluyor. Apple’ın ebeveynlerin talebi doğrultusunda uygulama içi satın alma ücretlerini iade ettiğini belirten Cook, FTC’nin işe dahil olmasıyla beraber aynı konu üzerine ikinci bir davayla karşı karşıya geldiklerini dile getirdi. FTC’nin zaten çözüme kavuşmuş bir olayı yeniden dava konusu yapmayı istemediğini ve kendilerinin de çifte ceza riskinden uzak durmayı tercih ettiklerini söyleyen Cook, FTC tarafından önerilen uzlaşma kendileri adına makul olduğu için uzun bir hukuki mücadele yerine uzlaşmayı onayladıklarını dile getirdi.

FTC tarafından yapılan açıklamadaysa Apple’ın uygulama içi satın alma konusunu yeterince açık bir biçimde anlatmamış olmasının FTC kanununa aykırı olduğu belirtildi. Kurum bir çocuğun Tap Pet Hotel isimli oyunda 2 bin 600 dolarlık oyun içi harcama yapmış olmasını yaşanan sıkıntılara örnek olarak gösterdi. Kararda Apple’ın 32.5 milyon dolar ödemeye ek olarak faturalandırma uygulamalarını daha açık hale getirmesi gerektiği de vurgulandı.

İlgili >> FTC

İLGİLİ HABERLER