Teknoloji

Apple, iOS 18 ve macOS 15 ile Freeform uygulamasına yeni özellikler ekleyecek

apple freeform

Apple, iOS 18 ve macOS 15 güncellemeleriyle birlikte, sistem uygulamaları ve ayarlarında bir dizi yeni özellik ve iyileştirme sunmayı planlıyor. MacRumors‘un sektör kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Freeform uygulamasının güncellenmiş versiyonu, kullanıcıların ilgisini çekecek bir yenilik içerecek.

Freeform Scenes ile kolay gezinti

Bu yenilik, “Freeform Scenes” olarak adlandırılıyor ve kullanıcılara panolarındaki belirli bölümleri veya “Sahneleri” seçme ve böylece daha kolay navigasyon sağlama imkanı veriyor. Seçilen ve adlandırılan sahneler, kullanıcıların panonun diğer alanlarını görüntüledikten sonra kolayca geri dönebilmelerini sağlayacak. Kullanıcılar, sahneleri sonradan düzenleme seçeneğine de sahip olacak ve hatta başkalarıyla işbirliği yapabilecekler. Kaynaklarımız, Freeform Scenes’ın iCloud ile uyumlu olacağını ve böylece paylaşım ve düzenlemenin daha kolay olacağını belirtiyor.

Freeform Scenes kullanıcı arayüzü (UI) kontrolleri, uygulama içinde sol alt bölgede, yakınlaştırma kontrollerinin yanında yer alacak. Kullanıcılar, üç dikey çizgili yeni bir sandviç-bar tipi simge görecekler ve bu simgeye tıklamak veya dokunmak, Sahneler UI’sini gösterecek. Sahneler UI, sahneler arasında daha kolay navigasyon için bireysel ok simgeleri içeren bir çubukla birlikte, iki ok arasında bir kare simgesi içerir. Kare simgesine tıklayarak veya dokunarak kullanıcıya sahneleri seçme veya aralarında gezinme için ek seçenekler sunulacak.

Apple, Freeform Scenes için aşağıdaki klavye kısayollarını da geliştirdi:

  • Kaydet – Shift + Command + S
  • Sonraki Sahne – Option + Command + ]
  • Önceki Sahne – Option + Command + [

Bu özellik henüz test aşamasında, bu nedenle dedikodusu yapılan tüm özelliklerin dağıtıma çıkmadığını ve Apple’ın bazen yeni eklemeleri iOS’un daha sonraki bir sürümüne kadar bekleteceği unutulmamalıdır. Freeform Scenes, iOS 18 ve macOS 18 için geliştirilse de, daha sonra çıkarılabilir veya daha sonraki bir tarihte tanıtılabilir. Bu yenilik, kullanıcılara Freeform uygulamasında daha etkin ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı vaat ediyor, böylece yaratıcılıklarını daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER