Teknoloji

Apple Fotoğraflar uygulaması yeni yetenekleriyle Google’a karşı güçleniyor

apple fotograflar ios 10Apple, WWDC 2016 açılış etkinliğinde iOS 10’un yanı sıra Fotoğraflar uygulamasını daha kişisel ve güçlü hâle getirecek yenilikleri de duyurdu. Yeni özellikler ile Apple, Google Fotoğraflar uygulamasına yanıt verirken, güvenlik üzerine vurgu yapmayı da ihmal etmiyor.

Apple Fotoğraflar uygulamasının yeni özellikleri sahnede Craig Federighi tarafından tanıtıldı. Fotoğraflar uygulamasının yenilikleri arasında ise yüz tanıma ön plana çıkıyor. Yenilenen Fotoğraflar uygulaması, fotoğraf kütüphanesindeki aile üyeleri ve arkadaşların yüzlerini tanıyor ve bu kişilerin bulunmasını kolaylaştırıyor. Federighi, fotoğraf başına 11 milyar işlem gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Apple’ın duyurduğu “Memories” (Anılar) özelliği ise fotoğrafları olay ve mekanlarla eşleştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10: Zenginleştirilen kilit ekranı, tasarımı yenilenen uygulamalar

Uygulama, müzik eşliğinde fotoğrafları birbirlerine montajlayabiliyor. Fotoğraflar Mac uygulaması da bu yeni özelliklerin büyük kısmını kullanıcılarına ulaştıracak.

Bu özelliklerin önemli kısmı bir süredir Google Fotoğraflar tarafından kullanıcılarına sunuluyor. Apple sunduğu imkanların cihazlarda lokal biçimde işleneceğini ve kişisel verilerin kendisine gönderilmeyeceğini vurguluyor. Yenilenen Apple Fotoğraflar uygulamaları, önümüzdeki sonbaharda iOS 10 ve macOS Sierra ile kullanıcılara ulaştırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER