Teknoloji

Apple fotoğraf yazılımı girişimi Spektral’i sessiz sedasız satın almış

apple fotograf
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın küçük şirketleri satın alması ve satın almalarla ilgili olarak kamuoyuna bilgi vermemesi, pek şaşırtıcı bir durum değil. Cupertino merkezli şirket bünyesine dahil ettiği küçük ölçekli kuruluşlar hakkında pek fazla açıklama yapmıyor. Bu durumun son örneği ise Spektral oldu. Apple fotoğraf yazılımı girişimi Spektral’ı sessiz sedasız satın aldı.

Fortune’da yer alan habere göre, satış geçtiğimiz yılın aralık ayında gerçekleşti. Apple’ın Spektral için 30 milyon dolardan fazla bir para ödediği belirtilirken, kesin miktarın hâlâ bilinmediği ifade edildi.

Spektral’in en önemli yönü, fotoğraflardan bir nesneyi çıkarıp rahatlıkla başka bir kareye yerleştirmeyi sağlaması. Yola CloudCutout adıyla çıkan şirket, fotoğrafçılara söz konusu işlemi bulut üzerinde gerçekleştirme imkanı sağlamıştı. Yeşil perde olmadan kişi ve nesneleri fotoğraflardan çıkarabilen Spektral, bir süre sonra bunu gerçek zamanlı olarak da yapabilir hâle gelmişti.

Ne Apple ne de Spektral bu satın almayı doğruladı. Ancak Danimarka’da yayın yapan Børsen gazetesi, bu konuda önemli kanıtlara ulaştı. Spektral’ın kurucusu ve teknik şefi Toke Jansen’in LinkedIn sayfasında kendisinin artık Apple’da Bilişimsel Görüntülemeden Sorumlu Müdür olarak görev yaptığı görülüyor.

Apple  fotoğraf yazılımı konusunda Spektral’den farklı alanlarda yararlanabilir

Apple fotoğraf yazılımı konusunda Spektral’in sahip olduğu teknolojiyle farklı alanlarda ilerleme kaydedebilir. Portre modundaki fotoğrafların iyileştirilmesi, Clips uygulamasının geliştirilmesi ve artırılmış gerçeklik çözümleri, potansiyel ilerleme başlıkları olarak öne çıkıyor. Satışın geçtiğimiz yılın sonunda gerçekleşmiş olması, Apple’ın iOS 12 ve iPhone Xs’te Spektral’in teknolojisinden yararlanmış olabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER