Teknoloji

Apple’ın fotoğraf kitabı ikonik tasarımlı ürünlerin geçidini yapıyor

apple fotoğraf kitabı

apple fotoğraf kitabıSöz konusu tasarım olduğunda Apple’ın teknoloji dünyasında ayrı bir yeri vardır. iPhone, iPad, Mac ve bunun gibi birçok ürünüyle Apple, tasarım konusunda da izlenen bir şirket hâline geldi. Bunun farkında olan Apple son 20 yıla damgasını vuran tasarımlarını özel olarak hazırladığı bir kalın ciltli fotoğraf kitabında topluyor.

Yarın itibarıyla Apple.com sitesi ve Amerika’daki önde gelen Apple mağazalarında satışa sunulacak olan bu kitabın iki farklı boyutu bulunacak. Küçük olan 199 dolar, büyük olan ise 299 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

Kitabın kapağı tamamen beyaz renkte ve üstünde sadece kabartmalı Apple logosu bulunacak şekilde tasarlandı. Kitabın cilt kısmında ise tıpkı çoğu Apple ürününde görünebilecek bir yerde olan “Designed by Apple in California”, yani “Apple tarafından Kaliforniya’da tasarlandı” yazısı yer alıyor.

Apple’ın web sitesindeki fotoğraflara göre hazırlanan bu kitapta metin yer almıyor. Fotoğrafçı Andrew Zuckerman tarafından çekilmiş 450 fotoğrafın bir araya getirildiği kitapta herhangi bir arka plan kullanılmıyor. Bu da ürünlerin havada asılıyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Kitap 1998 yılında çıkan iMac ile başlıyor ve 2015’in ürünü Apple Pencil ile bitiyor.

Apple’ın bu kitabı özellikle güzel bir yılbaşı hediyesi olabilir. Bunun yanı sıra Apple mağazalarında da ön planda rahatlıkla fark edilecek şekilde yerleştirilecektir. Bir teknoloji şirketi olan Apple’ın fotoğraf kitabı çıkarması garip gibi görünse de, bu kitabın da hatırı sayılır bir müşteri kitlesine ulaşacağını tahmin etmek zor değil.

Aslında bu Apple fotoğraf kitabı, Apple’ın tasarım şefi Jony Ive’nin şirketteki dolaylı tarihçesi olarak da yorumlanabilir. Kitapla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde Ive’ye çok fazla atıfta bulunulurken, kitap O’nun Apple’daki ilk tasarımı olan iMac ile başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER