BilimEğlence

Apple Fitness Plus’a hamile ve yaşlılara özel egzersiz seçenekleri ekleniyor

apple fitness plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Fitness Plus servisine yeni egzersiz seçenekleri ekliyor. Bu seçenekler arasında acemi sporcular için hazırlanan özel programların yanı sıra hamilelere ve yaşlılara uygun egzersiz seçenekleri bulunuyor.

Apple’ın fitness teknolojilerinden sorumlu kıdemli direktörü Jay Blahnik, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Başlangıç için, hamilelik sırasında aktif ve sağlıklı kalmak için ve aynı zamanda her yaşta spora başlamak için çok daha fazla seçenek sunuyoruz. Böylelikle çok daha fazla sayıda kişinin tutkulu antrenörlerimizle birlikte hareketli kalabilmesini amaçlıyoruz.”

Yeni “Hamilelik Egzersizleri” programında toplamda 10 egzersiz bulunuyor. Burada güç, core ve mindful soğuma kategorilerinde egzersizler yer alıyor. Hamileler için özel olarak hazırlanan bu egzersizlerin her biri 10 dakika sürüyor. Hamileliğin sürecine bağlı olarak egzersizlerin farklı varyasyonları sunuluyor.

“Yaşlı Yetişkinler için Egzersizler” programında ise adından da anlaşılabileceği üzere yaşlılar için hazırlanan sekiz egzersiz bulunuyor. Daha hafif ağırlıklar veya vücut ağırlığını kullanacak şekilde tasarlanan egzersizlerde sandalye veya duvardan da yardım alınabiliyor.

Yeni başlayanlar veya uzun süre sonra egzersize geri dönenler için sunulan seçenekler arasında ise düşük etkili yoga, HIIT ve güç sınıfları bulunuyor. Böylelikle yeni başlayanlara temel egzersiz sürecinde kolaylık sağlanıyor.

Apple Fitness Plus, yeni bir “Time to Walk” (Yürüyüş Zamanı) bölümü de sunuyor. Dünya Günü temalı bu programın konuğu ise Jane Fonda. Apple Fitness Plus’ın yeni içeriklerinin tamamı 19 Nisan’da kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER