Bilim

Apple Fitness Plus ile formda kalmaya yardımcı olacak

apple fitness plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple sanal spor derslerinin yer alacağı Fitness Plus isimli yeni abonelik servisini duyurdu. Apple’ın yeni servisi iPhone, iPad ve Apple TV ile entegre olsa da, şirket servisin Apple Watch için tasarlandığını vurguluyor. Servisin ABD’deki aylık abonelik bedeli 9.99 dolar, yıllık abonelik bedeli ise 79.99 dolar olarak belirlendi. Yeni bir Apple Watch alanlar, Fitness Plus’a üç ay ücretsiz olarak erişebilecek. Yeni abonelik paketi Apple One’ın da parçası olan servis, 2020 sona ermeden faaliyete geçecek.

Apple, Fitness Plus’taki egzersizlerin büyük kısmının bir dambıl seti veya ekipmansız olarak yapılabileceğinin altını çizdi. Şirket böylelikle kullanıcılara ihtiyaç duydukları esnekliğin sağlanabileceğini belirtiyor. Serviste bisiklet, koşu bandı, yoga, gövde, güç, kürek ve HIIT egzersizlerinin de bulunduğu 10 farklı egzersiz tipi mevcut. Egzersizler sürelerine göre seçilebilecek ve Apple servise her hafta yeni dersler ekleyecek.

Kullanıcılar egzersiz yaparken ekran üzerinde kalp atış hızı ve yakılan kalori miktarı gibi bilgileri görebilecek. Şirket, kullanıcılara yapabilecekleri egzersizler konusunda akıllı öneriler de sunacak. Apple Music ile entegre çalışacak olan Fitness Plus’ta her egzersizin sonunda veriler özet olarak gösterilecek.

apple fitness plus

Egzersiz takibi özelliği Apple Watch’ta çok uzun süredir mevcut. Kullanıcılar koşarken, yürürken, yüzerken veya kürek çekerken egzersizleriyle ilgili verilerini Apple Watch’ta görebiliyor. Fitness Plus’la birlikte Apple’ın eline kullanıcılarını “halkaları kapatmaya teşvik” dışında başka bir yardım imkanı da sunuluyor.

apple fitness plus

Apple Fitness Plus ilk olarak ABD, Avustralya, İngiltere, İrlanda, Kanada ve Yeni Zelanda’da kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER