Teknoloji

Apple Find My Friends uygulamasıyla bu sefer de kişileri bulduracak

Apple’ın dün gerçekleştirdiği iPhone 4S tanıtımında iPhone’lar için yeni bir uygulama da gözler önüne serildi. Find My Friends (Arkadaşlarımı Bul) adı verilen bu uygulama sizinle konumunu paylaşmaya razı olan tüm arkadaşlarınızın nerede olduklarınızı görmenizi sağlayacak.

Apple’ın Find My iPhone (iPhone’umu Bul) servisiyle benzer temeller üzerine kurulmuş olan bu uygulama iPhone’un konum bilgilerinden yola çıkarak paylaşımda bulunuyor. Bu uygulama yardımıyla aile bireyleri ve arkadaşların nerede olduğunu izlemek mümkün olacak. Tabii ki, kullanıcılar konum paylaşımını geçici bir süre için açık tutabilecek. Programda sunulan basit gizlilik ayarları sayesinde kullanıcılar kontrolü kolaylıkla ellerinde tutacak ve kendilerini güvende hissedebilecek. Bu arada ebeveyn kontrolleri sayesinde anne ve babalar çocuklarının bu uygulamayı nasıl kullanacağını ayarlama imkânı bulacak.

Apple, Find My Friends uygulamasının özellikle kalabalık ortamlarda birbirlerini bulmak isteyenler için iyi bir işlev göreceğini belirtti. Buna örnek olarak da Disneyland’e giden aileyi gösterdi. Büyük bir alana yayılmış bu kalabalık parkta farklı oyuncaklarda veya alanlarda eğlenmek isteyen iPhone sahibi tüm aile veya arkadaş grubu bireyleri birbirlerinin nerede olduğunu bu uygulama sayesinde kolaylıkla izleyebilir.

Find My Friends uygulaması iCloud kapsamında sunulacak ve tüm iCloud kullanıcıları tarafından ücretsiz kullanılabilecek. iCloud’un 12 Ekimde faaliyete geçeceği belirtildi.

İlgili – Apple

iPhone 4S ile ilgili tüm detaylara iPhone 4S portalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER