Eğlence

Apple Final Cut Pro yazılımı ağzı açık bıraktıracak yeniliklerle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Film yapımcılığıyla amatör ya da profesyonel olarak ilgilenenlerin yolu bir şekilde Apple’ın Final Cut Pro yazılımıyla kesişmiş olmalı. Sektörün lider film yapım yazılımlarından bir tanesi olan Final Cut Pro’nun yeni sürümünün ağzı açık bıraktıracak yeniliklerle gelecek hafta içinde yayınlanacağı söyleniyor.

Gelecek hafta Las Vegas’ta düzenlenecek olan ABD Ulusal Yayıncılar Birliği fuarı kapsamındaki SuperMeet oturumunda Apple’ın sahne alması, yeni yazılımını tanıtıp onunla gösterim yapacağına dair bazı kanıtlar bulunuyor. Bazı sponsorların düzenleyecek olduğu etkinlikler iptal edildi ve sözünü ettiğimiz oturum tamamen Apple’a özel olacak hâle getirildi. Canon adına sunum yapacak olan Philip Boom’un Apple’ın sahne zamanı konusundaki talepleri nedeniyle sunumunu iptal ettiği belirtildi. Aynı durum Avid-L2’den Frank Capria için de geçerli. Üstelik Avid, SuperMeet direktörü Michael Horton’un sponsorluklarını iptal ettiğini ve Apple’ın kendilerini sahne zamanında istemediğini dile getirdi.

Apple’ın Final Cut Pro yazılımı en son Temmuz 2009’da güncellenmiş ve o tarihten beri herhangi büyük bir gelişim kaydetmemişti. Final Cut Studio uzmanı Larry Jordan Apple’ın güncellenmiş yazılımla ilgili olarak düzenlediği bir toplantıya katılmış ve sonrasında yeni yazılımın ağzı açık bırakan özelliklere sahip olduğunu söylemişti.

İlgili – 9 to 5 Mac

İLGİLİ HABERLER