Eğlence

Apple Final Cut Pro X’i tanıttı, haziranda 299$’a Mac App Store üzerinden sunacak

Apple beklendiği şekilde, popüler video düzenleme yazılımının en yeni versiyonu Final Cut Pro X’i tanıttı. Apple’dan Peter Steinauer ve Randy Ubillos tarafından tanıtılan bu yeni versiyon 64-bit destekli ilk versiyon olma özelliğini taşıyor. Sekiz çekirdeği aynı anda kullanma ve 4 GB’den fazla RAM’i destekleme yeteneğini de taşıyor.

Apple bu yeni versiyonu Las Vegas’ta düzenlenen ABD Ulusal Yayıncılar Birliği fuarı kapsamındaki bir etkinlikte gözler önüne serdi. Final Cut Pro X doğal olarak yeni özelliklerle geliyor. Geliştirilmiş kişi ve çekim saptama, otomatik ses temizleyicisi gibi özelliklerin yanı sıra aralık tabanlı anahtar kelimelendirme özelliği ile video editörleri bir videonun özel parçalarına anahtar kelimeler atayabiliyor. Öte yandan yeni Final Cut Pro sürümü ses ve video izleri arasındaki senkronizasyonun kazara bozulmasını önleyecek bir özellik de barındırıyor. Bununla birlikte Final Cut Pro X iki klip arasında renkleri otomatik olarak eşleyecek bir özelliği de beraberinde getiriyor.

Final Cut Pro X yazılımı önümüzdeki haziran ayından itibaren Mac App Store üzerinden, 299$’lık fiyat etiketiyle sunulacak. Final Cut Studio’nun sahip olduğu 999$’lık fiyat etiketinden oldukça düşük, değil mi?

İlgili – Photography Bay

İLGİLİ HABERLER