Teknoloji

Apple Final Cut Pro X’e yönelik şikayetlerle ilgili resmi açıklama yayınladı

Apple, video düzenleme yazılımı Final Cut Pro X ile ilgili birçok şikayet aldı. Eski sürümlere dönük uyumluluk ve birçok profesyonel özelliğin kaybolmuş olması nedeniyle heyecan yerini öfke ve kızgınlığa bırakmışa benziyor. Apple yayınladığı yeni bir sıkça sorulan sorular sayfasıyla tüm eleştirilere resmi bir cevap verdi ve gelecekte yayınlanacak düzeltmelerin zamanlamasıyla ilgili kabaca bilgi verdi.

Söz konusu SSS sayfasında sorular içeri aktarma, düzenleme, medya yönetimi, dışa aktarma ve satın alma gibi başlıklar altında kategorilendirilmiş. Sayfada birçok ballandırılmış ifade var, yine de birçok “hayır”, “henüz değil” ya da “üzerinde çalışıyoruz” ifadesi de yer alıyor. XML’i içeri aktarma ve multi-cam düzenleme gibi iki büyük eksikliğin bu yaz içinde çıkacak güncellemelerle birlikte geri kazandırılacağı Apple tarafından taahhüt ediliyor.

Ne varki, Final Cut Pro 7 ile geriye dönük uyumlulukla ilgili ümitler suya düşmüşe benziyor. Apple kullanıcıların, eğer önceki projelerde çalışmaları gerekiyorsa, Final Cut Pro 7’yi kullanmalarını tavsiye ediyor. Mac OS X Lion’da hem Final Cut Pro X hem de Final Cut Pro 7 aynı çatı altında bulunabiliyor.

Apple’ın Final Cut Pro X için her altı ayda bir güncellemeler yayınlayacağı söylenmişti. Ancak söz konusu SSS sayfasında güncelleme takvimiyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmiyor, ancak güncelemelerin önümüzdeki birkaç hafta içinde geleceği vaat ediliyor. Öte yandan, Apple yeni sürümden memnun olmayanlara paralarını iade etmeye başladığını daha önce doğrulamıştı.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER