Teknoloji

Apple Final Cut Pro X’e bağlı kalacak, yeni özellikler yolda

Apple Final Cut Pro X’i yayınladığında Final Cut Pro kullanıcıları bu yeni sürümden pek memnun kalmadı. Video düzenlemeyle uğraşan çevrelerde Apple’ın profesyonel video düzenleme araçlarını önemsemediği şeklinde bir izlenim oluştu, bunu yazılımın daha eski versiyonlarıyla oluşturulmuş projelere uyumluluğun olmaması iyice ateşledi.

Apple bu konuyla ilgili yeni bir açıklama yapmış değil, ancak Larry Jordan adlı bir blog yazarı NAB 2012 etkinliğinde Apple ile görüşmüş ve video editörünün gelecek versiyonunda sunulacak bazı yeniliklerle ilgili detayları elde etmiş. Geriye dönük uyumlulukla ilgili olarak bir şey söylenmiş değil, çok kanal ses düzenleme araçları, RED video kamera desteği, MXF eklenti desteği ve çift görüntüleyici özelliği gibi yenilikler gelecek sürümde yer alacak. Apple bu yeniliklerin ne zaman geleceğini açıklamadı, ancak 2012 yılında çıkmasını bekleyebiliriz.

Buna ek olarak, Apple Final Cut Pro X’e uzun vadeli bir proje olarak baktığının altını çizmiş. Final Cut Pro X, Apple’ın video düzenleme teknolojilerinin gelecekte ilerlediği yolu yansıtan bir proje olarak düşünülebilir. Ve Apple kısa vadede müşteri kaybetse bile bu vizyondan vazgeçecek gibi görünmüyor.

İlgili – Larry Jordan

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER