Manşetler

Apple FBI’ın talebinin başka devletlere örnek olmasından çekiniyor

iphone

apple fbi

Apple yöneticileri, ABD’nin iPhone’lara erişim talebinin yerine getirilmesi durumunda başka devletlerin de benzer imtiyazlar talep etmesinden endişe duyuyor. Apple FBI’dan gelen San Bernardino saldırganlarından birinin iPhone’una erişim talebini geri çevirmiş ve ardından taraflar arasında ipler gerilmişti.

Cupertino merkezli şirketin FBI talebini yerine getirmenin başka devletleri de cesaretlendireceği konusundaki endişesini pek yabana atmamak gerekiyor. Apple, halihazırda Çin’de çeşitli güvenlik denetimlerinden geçiyor. FBI için imtiyaz sağlanması durumunda başka ülkelerin de soruşturmalar için Apple’dan aynı hakları talep etmesi fazlasıyla muhtemel gözüküyor.

Benzer endişeler, Apple CEO’su Tim Cook’un hafta içinde şirketin internet sitesi aracılığıyla yayınlanan açık mektubunda da dile getirilmişti. ABD hükümetinin kendilerinden talep ettiği aracın sadece tek seferlik kullanılacağının altını çizdiğini söyleyen Cook, bu ifadenin doğru olmadığını ve kapı bir kez açıldıktan sonra aynı tekniğin başka cihazlar için de defalarca kullanılabileceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER