Teknoloji

Apple FBI ile mücadelesini Temsilciler Meclisi’nde savundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple fbi bruce sewell

Eğer Apple FBI’ın San Bernardino saldırısı zanlısına ait iPhone’un güvenliğini aşmasına yardımcı olsaydı, başka şirketler de Apple’ın izini takip eder miydi? Apple FBI gerginliğinde sıklıkla sorulan bu soru, Apple Baş Hukuk Müşaviri Bruce Sewell’in ABD Temsilciler Meclisi Hukuk Komitesi’nde verdiği ifade sırasında da gündeme geldi.

Sewell, dünyanın gözünün şu anda ABD’nin ve özellikle bu konunun üstünde olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Sewell, kendi ülkelerinde taviz verdikleri takdirde dünya çapında tutarlı olma ve güvenlik standardı tutturma çabasının zarar göreceğini dile getirdi.

Davanın başlamasından bu yana, Apple’ın başka ülkelerde benzer talepleri yerine getirip getirmediği konusu tartışılmıştı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Eski Hukuk Müşaviri Stewart Baker, şirketin Çin hükümetiyle girdiği geçmiş etkileşimlere bakıldığında gizlilik konusunda bugün takındığı tutumun “iki yüzlü” olduğunu ifade etmişti. Bu iddiaları reddeden Bruce Sewell, bugüne kadar başka bir ülkeden bu tarz bir taleple karşılaşmadıklarının altını çizdi. “Bu tartışmayı yaptığımız tek yer kendi ülkemiz.” diyen Sewell, ABD’de iPhone güvenliğini aşmaya yardımcı olmak zorunda kaldıkları takdire başka ülkelerde de benzer taleplerin gelebileceğini ima etti.

Apple Baş Hukuk Müşaviri Bruce Sewell, gelen sorular üzerine şirketin geçmişte insanların güvenliğini ve hayatını ilgilendiren konularda yetkililere yardımcı olduklarını dile getirdi. Bunun için Malezya Havayolları’nın MH370 sefer sayılı uçağının kaybolmasını örnek gösteren Sewell, uçaktaki yolculardan bir sinyal alınabilmesi için mobil operatörler ve devletlerle birlikte çalıştığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER