Teknoloji

Amerikan halkının yarıdan fazlası Apple’ın FBI talebine uyması gerektiğini savunuyor

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple fbi

ABD’de Pew tarafından gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırması, Apple’ın FBI ile giriştiği mücadelede kamuoyu desteğini kazanamadığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz hafta sonu telefon üzerinden yapılan ve 1000 kişinin katıldığı araştırmada, katılımcıların yüzde 51’i Apple’ın FBI tarafından yöneltilen talebe yanıt vermesi gerektiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 38’i ise Cupertino merkezli şirketin olayda takındığı tutumu destekledi.

Pew’in araştırmasına katılanlar, akıllı telefon sahipleri şeklinde gruplandığında da sonuç yüzde 50’ye karşılık yüzde 41 olarak FBI’ın lehine gelişiyor. Sadece iPhone sahipleri baz alındığında ise aradaki makas biraz daha kapanıyor, ancak FBI yüzde 47’ye karşılık yüzde 43 ile yine Apple’dan daha fazla destek buluyor.

Apple FBI gerginliğinde kamu algısı oldukça hayati bir unsur şeklinde nitelenebilir. Cupertino merkezli şirket, henüz mahkeme tarafından iletilen talebe resmen itiraz etmiş değil. Ancak şirketin CEO’su Tim Cook, konuya ilişkin olarak biri kamuoyuna biri de Apple çalışanlarına hitap eden iki mektup kaleme aldı ve şirketinin duruşunu savundu.

FBI ise konuya ilişkin yayınladığı açıklamada talebinin bir defaya mahsus olduğu iddiasını tekrar dile getirdi. San Bernardino katliamının kurbanlarının aileleri de, FBI’ın arkasında olduklarını yasal yollarla göstermeye hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER