Teknoloji

Apple FBI ile mücadelesinde Amerikan kamuoyunun desteğini kazanabilmiş değil

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple fbi

Apple FBI ile yaşadığı şifreleme gerginliğinde kamuoyu desteğini kazanmak için önemli bir çaba sarfediyor. Şirketin CEO’su Tim Cook’un yayınladığı açık mektuplar ve katıldığı televizyon programları, henüz Apple’a aradığını vermişe benzemiyor. Morning Consult araştırma şirketi tarafından 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen ankete katılanların yarısından çok az fazlası, Apple’ın FBI’ın talebine karşılık vermesi gerektiğini savundu. Yüzde 33’lük bir kesim ise Cupertino merkezli şirketin pozisyonunu koruması ve FBI’a istediğini vermemesi yönünde görüş belirtti.

Ankete katılan 1935 kişinin yüzde 54’lük kısmı, Apple ve diğer teknoloji şirketlerinin devlete verilere erişim vermek zorunda kalması durumunda kişisel verilerin güvenliğinin tehlikeye gireceğini düşünüyor. Yüzde 34’lük bir kesimde ise verilere erişildiği takdirde ABD’nin terörist saldırıları önleyebileceği düşüncesi hakim. Yüzde 26, devlete veri erişim izni vermenin terörist saldırıları engelleme konusunda bir şey kazandırmayacağını savunurken, yüzde 24’lük bir kısım ise konuya ilişkin herhangi bir fikir beyan etmedi.

Bütün bu tartışmalara rağmen, Apple CEO’su Tim Cook yüzde 38’lik onay oranıyla Mark Zuckerberg’in ardından teknoloji dünyasındaki en popüler ikinci CEO oldu.

Morning Consult tarafından gerçekleştirilen anket, kısa bir süre önce Pew tarafından düzenlenen daha küçük ölçekli kamuoyu yoklamasına benzer sonuçlar sunuyor. Söz konusu ankette de, katılımcıların yüzde 51’i Cupertino merkezli şirketin FBI taleplerini karşılaması gerektiğini savunmuştu. Ipsos’un Reuters için çevrim içi ortamda düzenlediği ankette ise Apple’ın FBI karşısındaki duruşunu destekleyenlerin oranı yüzde 47’ye yükseliyor.

İLGİLİ HABERLER