Teknoloji

Apple Families sayfasıyla ebeveynlere iOS için güvenlik ipuçları sunuyor

apple familiesApple Families (Aileler) adını verdiği yeni bir web sayfasını faaliyete geçirdi. Hâli hazırda sadece İngilizce versiyonu bulunan söz konusu sayfada, ebeveynlere iOS cihaz kullanan çocuklarını güvende ve emniyette tutmalarını sağlayacak araçlar hakkında bilgi veriliyor.

Sayfanın ilk bölümünde çocukların uygulama yüklemesinin nasıl engellenebileceği konusunda bilgi veriliyor. Çocuğun yaşına uygun olmayan oyunları oynamasının ve içeriklere erişmesinin önlenmesi konusunda atılacak adımlar da bu bölümde anlatılıyor. Ebeveynlerin App Store’un çocuklar bölümünde yaş sınırı belirleyebileceğini hatırlatan Apple, iOS cihazlar üzerinde çocukların Safari’ye erişiminin engellenebileceğinin de altını çizdi.

Web sayfasında anne ve babaların çocuklarının yerini öğrenmek için sürekli olarak mesaj göndermek zorunda olmadığı da bir kez daha belirtildi. Arkadaşlarımı Bul uygulaması sayesinde ebeveynler çocuklarının konumunu gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. Buna ek olarak, konum değişikliklerinden bildirim yoluyla haberdar olunabiliyor. Apple sayfasında bu özelliklerin yanı sıra Mesajlar uygulaması içinde sohbet gruplarının oluşturulabileceğini, konum ve resim paylaşımı yapılabileceğini de hatırlattı.

Apple Families sayfasında en popüler özelliklerinden biri olan Aile Paylaşımı’nın üzerinden de bir kez daha geçerken, Sürüş Sırasında Rahatsız Etme ve Night Shift gibi özelliklerin varlığını da yeniden kullanıcılarının akıllarına düşürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER