Teknoloji

Apple FaceTime ve iMessage için çift aşamalı doğrulama sistemini devreye soktu

apple-cift-asamali-dogrulama-1301215

Apple, çift aşamalı giriş sistemiyle koruduğu servislerine yenilerini ekledi. Artık iCloud’a ek olarak, haberleşme araçları iMessage ve FaceTime için de çift aşamalı doğrulama sistemi uygulanacak. Kullanıcılar bundan böyle FaceTime ve iMessage’a giriş yaparken Apple ID şifrelerine ek olarak özel bir kodu daha ekrana yazacaklar.

FaceTime veya iMessage’a bir iOS cihazı üstünde giriş yapmış kullanıcıların kimliklerini doğrulama konusunda herhangi bir endişe duyması gerekmiyor. Ancak servislerden çıkış yapılmasının ardından gerçekleştirilecek yeniden girişlerde çift aşamalı doğrulama sistemi aktif hâle gelecek. iCloud’da ekstra giriş kodunu kullanıcıların cep telefonlarına SMS olarak gönderen Apple, FaceTime ve iMessage için kullanıcıların web üzerinden bir şifre oluşturmasını istiyor.

Apple çift aşamalı doğrulama sistemini ilk olarak 2013’te hesap detaylarında izinsiz değişiklikler yapılmasını önlemek için kullanmaya başlamıştı. Geçtiğimiz yıl yaşanan ve pek çok ünlü isme ait özel fotoğrafların internete sızmasıyla sonuçlanan iCloud saldırısının ardından ise şirket iCloud’a da çift aşamalı doğrulama sistemini getirmişti. Şirket buna ek olarak, kullanıcılarını iCloud hesaplarına yeni bir cihaz üstünden yapılan girişlerden de haberdar etmeye başlamıştı. FaceTime ve iMessage’ın da çift aşamalı doğrulama sistemine dahil edilmesiyle Apple’ın güvenlik çemberi biraz daha kuvvetlenmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER