Teknoloji

Apple’ın FaceTime’da planladığı yeniliklerin ipucu patent dosyasında görüldü

apple facetime

Ortaya yeni çıkan bir patent dosyasına göre, Apple FaceTime’ın yenilenmiş bir versiyonu üstünde çalışıyor. Bu yenilenmiş versiyonda kullanıcıların el hareketlerinin takip edilmesi gibi özelliklerin planlandığı anlaşılıyor.

Söz konusu özellik, SharePlay gibi mevcut FaceTime özelliklerinin üstüne inşa edilebilir. FaceTime’ın kağıt üstüne alınan notları ve yapılan çizimleri izleyip daha sonra bunu ekrana yansıtabileceği belirtiliyor. Patent dosyasında da birebir bu şekilde bir uygulamadan bahsediliyor. Apple’ın hâlihazırda Freeform ile sunduğu ortak çalışma özelliklerinin de ötesine geçen bir deneyimin peşinde olduğu söylenebilir.

ABD Patent ve Marka Ofisi’ne sunulan dosyada bu yeni özelliğin nasıl işleyeceği konusunda fikir veren 140’ten fazla çizim bulunuyor. Bu çizimler arasında FaceTime görüşmeleri sırasında insanların ekranda neleri görebileceğini gösteren örnekler de yer alıyor.

Örneklerden birinde kullanıcının havada el hareketi yaptığı ve ardından da FaceTime’ın belli bir seviyede yakınlaştırma yaptığı görülüyor. Bu yakınlaştırma işleminin bir insan yerine bir nesne üstünde yapılabileceği de belirtiliyor.

Patent dosyasında kullanıcıların baş ve işaret parmakları arasındaki mesafeyi artırarak bir “yayma hareketi” yapabileceği belirtiliyor. Bu hareket sayesinde FaceTime konuşmaları sırasında yakınlaştırma ile karşı tarafa bir şeylerin daha iyi şekilde gösterilebileceği ifade ediliyor.

Aynı patent dosyasında FaceTime kamerasının kullanıcının önündeki masada bulunan bir kağıt üzerine aldığı notları ve yaptığı çizimleri de algılayabileceği belirtiliyor. Böylelikle FaceTime’da fikir paylaşımının kolaylaşabileceği söyleniyor.

Apple FaceTime yeniliklerini iPad ve Mac üzerinden anlatıyor

Apple FaceTime için planladığı yeniliklerden bahsederken kullanım örneklerini iPad ve Mac üzerinden veriyor. Ancak bu yeniliklerin iPhone’larda da rahatlıkla kullanılabileceği öngörülüyor. Bu noktada patenti alınan tüm teknolojilerin kullanıcılarla buluşmadığını da hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER