Teknoloji

Apple Face ID teknolojisini birkaç yıl içinde Mac bilgisayarlara getirebilir

face id nedir

Apple Face ID yüz tanıma teknolojisini birkaç yıl içinde Mac bilgisayarlara getirmeyi planlıyor. Bu iddia Bloomberg’in Apple muhabiri Mark Gurman’a ait. Üstelik teknoloji devi, Face ID’yi iPhone SE ve Pro olmayan iPad’lere bile getirebilir. Gurman, Apple’ın henüz bunu yapmamasının nedeninin, bir yandan yüksek güvenlik sunarken bir yandan da maliyetleri kısmak olduğunu belirtiyor.

Mark Gurman, Apple’dan haberleri aktardığı Power On adlı e-posta bülteninde, 9to5Mac‘in belirttiğine göre, “Bence Face ID’yi tüm büyük cihazlarına uygulamak, şirketin nihai hedefi. Mümkün olsaydı, Apple Touch ID’yi zaten ortadan kaldırırdı. Ancak birkaç nedenden dolayı bunun kalması gerekti.” dedi. “iPhone SE ve Pro olmayan iPad’lerde, Apple’ın güvenlik sunarken maliyetleri düşürmesine olanak tanıyan daha ucuz bir alternatif. Mac dizüstü bilgisayarlarda ise ekranlar, gerekli derinlik sensörünü uygulamak için çok ince.”

Ayrıca Gurman, ekrana gömülü bir kameranın, üstteki çentiği ortadan kaldırarak Apple’ın daha pahalı cihazlarını ayırt etmesine yardımcı olacağını belirtiyor.

Gurman, Face ID’nin birkaç yıl içinde Mac’e gelmesini beklediğini, ancak bunun bu yıl olmayacağını belirtiyor. Gurman, tüm iPhone’ların ve iPad’lerin aynı zaman diliminde Face ID’ye geçmesini bekliyor.

Bunun gibi diğer haberlerde olduğu gibi, hiçbir şeyin kesinlik kazanmadığını, planların değişebileceğini belirtmek önemlidir. Ancak, önümüzdeki aylarda Apple’ın diğer cihazlara Face ID getirmeye yönelik planlarına dair daha fazlasını öğrenmeyi bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER