Teknoloji

Apple eylül ayında çıkması beklenen iPhone 5’in ipucunu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geride kalan üçüncü mâli çeyrek yılda kaydettiği 28.57 milyar dolarlık gelir gerçekten etkileyici. Şirketin üçüncü çeyrek performansıyla ilgili ayrıntıları paylaştığı, üç ayda bir düzenlenen kazanç görüşmesinde içinde bulunduğumuz çeyrekle ilgili bazı ipuçları da verildi. Şirket üzerinde fazlasıyla dedikodu üretilen gelecek nesil iPhone’un eylül ayında çıkacağını işaret etti.

Apple’ın Baş Finans Yöneticisi Peter Oppenheimer şirketin eylül ayı içinde bir “gelecek ürün değişimlerinin” gireceğini ve bunun da çeyrekle ilgili satış tahminlerini etkileyeceğini söyledi. Oppenheimer’in açıklaması Morgan Stanley analisti Katie Huberty’nin sorusuna bir cevap olarak geldi. Huberty, Apple’ın eylül ayının da içinde bulunduğu çeyrek için satış tahminlerinde neden yüzde 12 oranında düşüş beklediğini sordu. Oppenheimer, Apple’ın önümüzde sonbaharda iOS 5 ve iCloud’ı çıkaracağını, ayrıca henüz hakkında konuşamayacak olduğu gelecek ürün değişimlerinin de bu ayda meydana geleceği şeklinde bir cevap verdi.

Oppenheimer’in açıklamaları iPhone 5’in eylül ayında çıkacağına dair dedikoduları güçlendiriyor. Gelecek nesil iPhone’un çıkmasıyla birlikte mevcut iPhone modellerinin satışının yavaşlaması bekleniyor, ne de olsa müşterilerin ilgisi yeni cihaza kaymış olacak. Bu da, Apple’ın eylül çeyreği için haziran çeyreğinin 28.57 milyar dolarlık gelirine göre daha düşük olacak şekilde 25 milyar dolarlık bir gelir tahmin yapmasını açıklıyor.

Dedikodusu yapılan diğer ürün değişimlerinin arasında iPad 3 veya iPad HD de yer alıyor. Bu ürünün de eylül ayında çıkabileceği düşünülüyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER