Teknoloji

Apple eylül ayında birden fazla ürün tanıtımı etkinliği gerçekleştirebilir

apple m4 mac

Apple eylül ayında birden fazla ürün tanıtımı etkinliği planlıyor gibi görünüyor. DigiTimes, şirketin yıl sonu tatil ve alışveriş dönemi başlamadan önce tüm ürün serilerinde yenilikler yapmayı planlıyor.

Bu yıl, Apple’ın popüler dizüstü bilgisayarlarından MacBook Pro serisinde görsel açıdan yeniliklerin yapılması bekleniyor. Tasarım konusunda Apple Silicon işlemcili iMac‘lerden ilham alınması da beklentiler arasında bulunuyor. Daha güçlü bir M1X işlemci, yedi renk seçeneği ve Touch Bar’ın kaldırıldığı yeni 14 inç ve 16 inç modellere hazırlanın.

Daha hızlı bir işlemciye sahip olacak, güncellenmiş giriş seviyesi 9. nesil iPad, yeniden tasarlanmış 6. nesil bir iPad mini ve aynı zamanda tamamen düz bir kasaya sahip olması beklenen yeni Apple Watch Series 7’nin duyurulacağı da tahmin ediliyor. Sonuncusunda geliştirilmiş ekran laminasyon tekniğinin kullanılması ve tamamen düz bir kasanın sunulması beklentiler arasında bulunuyor.

Ve tabii ki, her zaman olduğu gibi bu yıl da, en fazla beklenen ürün serisi arasında yeni iPhone 13 serisi geliyor. Akıllı telefon için büyük bir tasarım yeniliği görmeyecek olsa da çentik, iPhone X’un 2017 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana ilk kez nihayet küçülecek gibi görünüyor.

Geçen yıl Apple, yaz sonrasında yeni ürün duyurularını eylül, ekim ve kasım aylarına yaymıştı. Eğer DigiTimes’ın haberi doğruysa, önümüzdeki ayın sonuna kadar bir sürü yeni Apple yeniliği göreceğiz. Umarım COVID-19 pandemisinin bir sonucu olarak hâlâ etkileri devam eden mikroçip sıkıntısı ürünlerin tedariğinde sıkıntı çıkarmaz.

Bu arada DigiTimes’ın haberine şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Apple haber ve dedikodularının kaydını tutan AppleTrack sitesi, DigiTimes’a yüzde 61’lik bir doğruluk puanı veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER