Teknoloji

Apple Everyone Can Create programıyla öğrencilerin ufkunu açmayı hedefliyor

apple everyone can createApple Chicago’da düzenlediği eğitim etkinliğinde Apple Pencil desteğine sahip 9.7 inç ekranlı yeni iPad’i gözler önüne çıkartırken, eğitim odaklı yeni bir programı da duyurdu. Apple Everyone Can Create adını taşıyan yeni programıyla öğrencilerin ufkunu açmayı ve onları daha kreatif hâle getirmeyi amaçlıyor.

Everyone Can Create ile öğretmenler herhangi bir konudaki ders planlarına çizimi, müziği, film yapımını ve fotoğrafçılığı rahatlıkla eklemelerini kolaylaştıran bir ders programı niteliği taşıyor. Bu yeni program, Apple’ın öğretmenlerin ve öğrencilerin heyecanını ve hevesini artırmak amacıyla geliştirip başlattığı Everyone Can Code (Herkes Kodlayabilir) girişimiyle bir arada yürüyecek.

Cupertino merkezli şirket, Everyone Can Create programını hazırlarken 9.7 inç ekranlı yeni iPad’ini merkeze aldı. Programın öğretmen ve öğrencilerin yeni iPad’den en iyi biçimde yararlanabilmelerini sağlamak için hazırlandığı dile getirildi. Apple yeni programının öğrencilere kendilerini ifade etmeleri için farklı yollar sunacağını ve böylelikle yeni becerileri keşfetmelerinin ve geliştirmelerinin de mümkün hâle geleceğini belirtti.

Apple Everyone Can Create programını hazırlanırken eğitimciler ve kreatif profesyonellerle birlikte çalıştı. Program sayesinde öğretmenlerin İngilizce, matematik, fen ve tarih gibi derslere gibi derslere biraz daha renk ve yeni iletişim becerileri ekleyebileceğini belirten Cupertino merkezli şirket, Everyone Can Create programıyla ilgili eğitimlerin Today at Apple atölyeleri kapsamında Apple mağazalarında verileceğini de açıkladı.

İLGİLİ HABERLER