Manşetler

Apple’ın yeni etkinliği için beklenen işaret Siri’den geldi

apple etkinliği

Yeni Apple etkinliği için beklenen doğrulama, Apple’ın dijital asistanı Siri’den geldi. MacRumors sitesinin haberine göre, Siri’ye Apple’ın sıradaki etkinliğinin ne zaman olduğu sorulduğunda “20 Nisan” cevabı geliyor. Bu cevabın sadece ABD’ye kayıtlı bir Apple ID’yle yapılan sorgularda verildiği belirtilirken; genelde etkinlik duyurularını bir hafta önce yapan Apple’ın bugün resmi açıklamayı yapabileceği söyleniyor.

Siri kendisine yöneltilen soruya tam olarak “Özel etkinlik 20 Nisan Salı günü Cupertino Kaliforniya’daki Apple Park’ta gerçekleştirilecek. Tüm detayları Apple.com‘da bulabilirsiniz.” cevabını veriyor. Bağlantıya tıklatıldığında kullanıcılar Apple’ın standart Etkinlik sayfasına yönlendiriliyor. Burada yeni etkinlikle ilgili herhangi bir bilgi verilmiyor.

Siri’nin etkinliğin Cupertino’daki Apple Park’ta gerçekleştirileceği bilgisini vermesi ise tuhaf görünüyor. Apple’ın pandemi dönemindeki tüm etkinlikleri gibi bu etkinliği de önceden kaydedip yayına vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Siri’nin mesajı etkinliğin konusuyla ilgili ipucu vermiyor. Ancak son dedikodular, şirketin etkinlikte yeni iPad Pro’yu tanıtma ihtimalinin kuvvetli olduğunu gösteriyor. 12.9 inç ekranlı iPad Pro’nun Apple’ın Mini LED ekran panelli ilk cihazı olması bekleniyor. Mini LED panel tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu tabletin ilk etapta zor bulunabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Yeni iPad Pro’da Apple’ın Mac’lerde kullandığı M1’e benzer bir işlemcinin bulunacağı iddiası da bir süredir etrafta dolaşıyor.

Uzun süredir beklenen AirTags isimli takip cihazının tanıtımının da bu etkinlikte yapılabileceği belirtiliyor.

Yeni Apple etkinliği ile ilgili resmi açıklamanın ve detayların kısa süre içinde paylaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER