Teknoloji

Apple eski NSA analistini küresel güvenlik direktörlüğüne getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kurumsal alanda yayılması, platformuna yönelik güvenlik endişelerini dindirmesine bağlı. Şirket bunun için önemli bir adım atarak küresel güvenlik direktörlüğüne David Rice adlı bir şahsı atadı. Siber güvenlik alanında saygın bir adı bulunan Rice’ın mart ayında yeni görevine başlaması bekleniyor.

1994 yılında ABD Deniz Kuvvetleri Akademisi’nden Bilgi Savaşları ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans derecesiyle mezun olan Rice, ABD Ulusal Güvenlik Şubesi’nde Küresel Ağ Hassasiyeti analisti ve Deniz Kuvvetleri’nde Özel Görevli Kriptoloji görevlisi olarak çalıştı. Şu anda özel bir stratejik danışmanlık şirketi olan Monterey Group’ta idari yönetici sıfatıyla çalışan Rice ayrıca ABD Siber Sonuç Birimi’nde danışman direktörlük görevi de bulunuyor. Ayrıca Rice 2007 yılında çıkan ve yazılım güvenliğindeki zayıflıkları anlatan “Geekonomics” adlı kitabın da yazarı.

Apple’ın bu son transferi şirketin iPhone ve iPad’lerini kendi ayarlarıyla kullanmaya başlayan kurumsal müşterilerine taahhüt ettiği güvenlik çalışmalarının yerine getirilmekte olduğunu gösteren bir işaret sayılabilir. Öte yandan Apple Fortune 100 listesinde yer alan şirketlerden 88 tanesinin iPhone, 80 tanesinin de iPad’i ya kullanmakta ya da test etmekte olduğunu duyurdu. Bu durum Apple’ın kurumsal ve ticari müşteriler pazarında hakim olan RIM’in pastasından azar azar kapmakta olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER