Manşetler

Apple eski iPhone’ların pillerini indirimli fiyattan değiştirmeye başladı

Apple, geçtiğimiz hafta sonuna doğru yayınladığı bir açıklamayla, pili yaşlanmış iPhone’ları yavaşlattığına dair iddialar nedeniyle müşterilerinden özür dilemişti. Ayrıca müşterilerine 29 dolar karşılığında, bir yıl boyunca indirimli pil değişim hizmeti vereceğini de açıklamıştı. Söz konusu hizmetin ocak ayı sonunda başlayacağı belirtilmişti, ne var ki, Apple erken davranarak pil değişimini şimdiden yapmaya başladı. Ayrıca pil değişim hizmetinin Türkiye’deki indirimli fiyatı da belli oldu.

Apple daha önce garanti kapsamı dışında kalan iPhone’ların pil değişimini 319 TL karşılığında gerçekleştiriyordu. Açıklamadan sonra ise Türkiye’deki tüketiciler için pil değişim ücreti 129 TL’ye indirildi.

Şirket daha önce pillerin indirimli değişim hizmetine uygun olup olmadığına nasıl karar vereceğini netleştirmemişti. Apple Genius Bar çalışanları genellikle bir tanı testi uyguluyor, 500 tam şarj döngüsünden sonra pilin yüzde 80 kapasitesini koruyup korumadığını kontrol ediyor. Bu durum geride kalan hafta sonu boyunca birtakım kafa karışıklıklarına neden olmuştu. Bazı tüketiciler Apple’ın, cihazları tanı testini geçtiği için pil değişimi yapmayı reddettiğini öne sürmüştü.

Apple, MacRumors’a verdiği bilgiyle, iPhone 6 ve daha yeni cihazların pillerini değiştireceğini, pilin orijinal kapasitesinin yüzde 80’ini koruyup korumadığını belirleyen tanı testinin sonucuna bakmaksızın bunu yapacağını söyledi. Bu açıklama şirketin yeni değiştirme politikasıyla ilgili yaptığı iç bilgilendirmenin sonrasında geldi. Üstelik yeni belirlenen değişim fiyatından önce, 79 dolar (Türkiye’de 319 TL) ödeyerek pilini değiştirenlere de aradaki fiyat farkının geri ödeneceği vurgulandı.

Apple değişim teklifinde pilin durumunu dikkate almayacak olsa da, eğer telefonda bir başka hasar tespit ederse, ya da cihazınızda üçüncü taraf bileşenlerin bulunduğunu saptarsa, pilinizi değiştirmeyebilir.

İLGİLİ HABERLER