Teknoloji

Apple eski cihazlar için uygulamaların uyumlu en son versiyonunu indirme fırsatı veriyor

Apple, iPhone 5s için 64-bit uygulama desteği de içeren iOS 7’yi yarın yayınlıyor. Her yeni işletim sisteminin yayınlanmasıyla birlikte eski cihazlar da birer birer güncelleme zinciri dışında kalıyor. Örneğin birinci nesil iPad 5.1.1 sürümünde takılıp kalırken iPhone 3GS de iOS 7’yi alamayacak cihazlar arasında yer alıyor.

ios-7-eski-uygulama-170913

Tabii ki, bu durum eski cihazlarda uygulamaların çalışabilirliğini de ekleniyor. Uygulamalar güncellendikçe iOS’in daha üst sürümlerini desteklemeye başlıyor. Bu da eski cihazlarda güncel uygulamaların çalışmaması anlamına geliyor. Apple her sürümle birlikte daha da büyüyen bu soruna çözüm bulmak için bir yöntem geliştirmişe benziyor.

Bir Reddit kullanıcısının belirttiğine göre ikinci nesil iPod touch cihazında bir uygulamanın en güncel sürümü yerine eski ve cihazla uyumlu bir versiyonunu indirme şeklinde bir seçenek sunulmuş. Söz konusu uygulamanın Instagram olduğunu belirtmekte fayda var. Durumu ortaya çıkaran kullanıcı eski cihaz sahiplerinin daha önce uyumlu olmadığı bilinen uygulamaları bir kez daha indirmeyi test etmelerini tavsiye ediyor.

Bu durumda eskimiş ve güncelleme döngüsünün dışında kalmış iPhone, iPad ve iPod touch sahipleri uygulamaları kullanmaya devam etme fırsatı elde edebilir. Tabii ki, bu uygulamalar en güncel sürümler olmayacak, ancak durum uygulamayı hiç kullanmamaktan daha iyidir.

İlgili >> Engadget, Reddit

İLGİLİ HABERLER