Teknoloji

Apple enerji satış şirketi kurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple enerji Apple yüzlerce megavat enerji üreten güneş paneli projelerinden elde ettiği fazla elektriği satmak için yeni bir şirket kurdu. Apple Energy LLC adını taşıyan şirketin ABD’de toptan enerji satışı gerçekleştirebilmesi için ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu’na başvuru yapıldı.

Apple’ın küresel ölçekte duyurduğu güneş paneli projelerinin 521 megavat enerji üretmesi öngörülüyor. Tüm veri merkezlerinin enerji ihtiyacını temiz enerjiyle karşılayan Cupertino merkezli şirket, fiziksel satış mağazalarının ve ofislerinin büyük kısmı için de temiz enerjiden faydalanabiliyor. Apple hidroelektrik, biyogaz ve jeotermal enerji alanlarında da yatırımlar yapıyor. Şirket, kendi enerjisini üretemediği durumlarda da yeşil enerji satın alma yoluna gidiyor. Apple küresel ölçekteki enerji tüketiminin yüzde 93’ünü karşılayacak miktarda enerji üretmeyi başarıyor.

Apple’ın ihtiyacından fazla enerji üretmesini gelecekte artması muhtemel enerji tüketimine karşı bir ön hazırlık olarak değerlendirmek mümkün. Fazla enerjiyi elektrik dağıtım şirketlerine satmak ise Apple’a maliyetleri düşürmek için ekstra bir yöntem daha sağlıyor. Enerji dağıtım şirketlerine satılan elektrik, daha sonrasında son kullanıcıya ulaştırılıyor.

Apple enerji üretimi konusunda önemli bir mesafe alıp işin içine enerji satışını da eklese de, bunun 2015 mali yılında 233 milyar dolardan fazla gelir elde etmeyi başaran şirket için kayda değer bir gelir kaynağına dönüşmesi beklenmiyor. Apple, 2016 içinde yeşil enerji projelerine fon oluşturma amacıyla 1.5 milyar dolar değerinde “yeşil tahvil” yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER