Teknoloji

Apple Endonezya’da Ar-Ge merkezi kurabilir

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple endonezyaApple için Asya pazarının önemi her geçen gün artıyor gibi görünüyor. Buna paralel olarak, şirketin bölgedeki Ar-Ge faaliyetleri de artıyor. Çin ve Hindistan’da Ar-Ge merkezi kuracağını açıklayan Cupertino merkezli şirketin önümüzdeki yıl Endonezya’nın başkenti Cakarta’da da bir Ar-Ge merkezi kuracağı konuşuluyor.

İddiayı gündeme taşıyan Tempo sitesinin konuya ilişkin olarak Endonezya İletişim ve Enformasyon Bakanı Rudiantra’nın demecine de yer vermesi, konuşulanların gerçek olması ihtimalini artırıyor. Apple’ın yer seçimini önümüzdeki ay gerçekleştireceğini belirten bakan, inşaat ve işe alım süreçlerinin ise 2017 içinde tamamlanacağını dile getirdi. Bakan, Apple’ın yapacağı yatırımın miktarını gizli tutuyor.

Apple Endonezya Ar-Ge merkeziyle ülkedeki bağlantılarını kuvvetlendirmeyi istiyor olabilir

Apple Ar-Ge çalışmalarının büyük kısmını Cupertino’daki ana yerleşkesinde yürütüyor. Ancak şirketin dünyanın pek çok yerinde uydu ofisleri bulunuyor. Bu ofisler sayesinde şirket hem lokal uzmanlığını artırabiliyor hem de hükümetlerle daha yakın ilişki kurabiliyor. Endonezya’daki Ar-Ge merkezinin de aynı amaca hizmet etmesi muhtemel görünüyor. 260 milyondan fazla kişinin yaşadığı Endonezya, dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi konumunda. Bu da Endonezya’yı Apple için önemli bir pazara dönüştürüyor.

İLGİLİ HABERLER