Teknoloji

Apple ve Google yine En İyi Küresel Markalar listesinin zirvesinde yer alıyor

apple

apple-store-akasya-fotograflar-00035

Interbrand tarafından hazırlanan ve dünyanın en değerli markalarını listeleyen En İyi Küresel Markalar listesinin zirvesinde, geride kalan iki yılda olduğu gibi, yine Apple ve Google yer alıyor. Listenin üst basamaklarında teknoloji şirketlerinin hakimiyeti göze çarpıyor. İlk 10’a giren şirketlerin yarıdan fazlasını teknoloji şirketleri oluşturuyor.

Rapora göre, Apple’ın marka değeri 170 milyar dolar seviyesinde. Google’ın marka değeriyse 120 milyar dolar olarak gösteriliyor. Bir yıl öncesine göre Apple’ın marka değeri yüzde 43 oranında artarken, Google’da bu oran yüzde 12 olarak gerçekleşiyor. Değerlendirme şirketin mali performansı, markanın müşterilerin satın almalarını etkileme kabiliyeti ve hangi noktaya kadar markanın üst sınıf fiyatlamayı desteklediği gibi kriterler üstüne yapılıyor.

Listede IBM ile yerini takas eden Microsoft, dördüncü sırada yer alıyor. IBM ise Microsoft’un hemen arkasında bulunuyor Samsung yedinciliğe tutunurken, Amazon onbeşincilikten onunculuğa yükseldi. En İyi Küresel Markalar listesinde ilk 10’a giren diğer şirketler ise Coca Cola, Toyota, General Electric ve Mc Donald’s oldu.

Lenovo, yüzüncü sıradan ilk kez listeye girerken, PayPal de 97. olarak En İyi Küresel Markalar arasındaki yerini aldı. Nintendo ve Nokia ise En İyi Küresel Markalar sıralamasının dışında kaldı.

İLGİLİ HABERLER