Teknoloji

Apple en iyi akıllı telefonun Nokia Lumia 900 olduğunu söyleyen Siri’yi güncelledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın akıllı telefonu iPhone 4S üzerinde kullanılan sesli asistan Siri’nin kendisine sorulan “en iyi akıllı telefon hangisi?” sorusuna Wolfram Alpha’dan aldığı kullanıcı puanlarından yola çıkarak “Nokia Lumia 900” cevabını vermesi geçen haftasonu konuşulan olaylardan bir tanesiydi.

Apple’ın rakibine ait bir telefonu bu şekilde övmesi şaşırtıcıydı, üstelik kendi telefonu iPhone için “en iyi akıllı telefon” nitelendirmesini yaparken. Herhalde ortada bir gözden kaçan bir hata vardı ki, Apple bunu hızlı bir şekilde onardı. Dün itibariyle Siri’ye “en iyi akıllı telefon hangisi?” diye soranlar “Şaka yapıyorsun, değil mi?”, “Elinde tuttuğun telefon” şeklinde iPhone 4S’i öven cevaplar alıyor.

Siri, iPhone 4S’te kullanılıyor olsa da hâla beta sürecinde. Yani böyle hatalar görmek normal ve kullanıcıların da geri bildirimiyle hatalar giderilmeye devam ediyor. Apple’ın için küçük ancak komik sayılabilecek hata da dikkat çekildikten hemen sonra düzeltilmiş oldu. Tabii ki, dünyanın en iyi akıllı telefonunun hangisi olduğu tartışmaya açık olmaya devam ediyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER