Teknoloji

Apple en değerli küresel markalar listesinin zirvesini bırakmıyor

apple m4 mac

Interbrand her yıl dünyanın en değerli küresel markalar listesini yapıyor. Listenin zirvesinde 2020’de de geçtiğimiz yıl olduğu gibi Apple bulunuyor. Marka değeri 323 milyar dolar olan Cupertino merkezli şirketi sırasıyla Amazon ve Microsoft takip ediyor.

Geçtiğimiz sene bu listenin ikinci sırasında yer alan Google, 2020’de dördüncülüğe geriledi. Şirketin marka değeri yüzde 1’lik düşüşle 165 milyar dolara geriledi. Microsoft’un marka değeriyse yüzde 53’lük artışla 166 milyar dolara çıktı. Diğer taraftan, Amazon’un marka değeri de yıllık bazda yüzde 60 oranında artı ve 200 milyar dolara yükseldi.

Listenin beşinci sırasında Samsung yer alıyor. 12. sıradaki Intel, 13. sıradaki Facebook ve 19. sıradaki Instagram da göze çarpan diğer teknoloji markaları oluyor.

Bu listenin şirketin piyasa değerini değil, marka değerini yansıttığını yeniden belirtmek gerekiyor. Örneğin, Apple 2 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip. Ancak şirketin Interbrand tarafından ölçülen marka değeri ise 323 milyar dolar seviyesinde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER