Manşetler

Apple emoji havuzuna mesleklerle ilgili seçenekler ekliyor

apple emojiApple emoji seçeneklerini çeşitlendirme konusunda son zamanlarda önemli adımlar atıyor.  Şirketin emoji standartlarını belirleyen Unicode Consortium’a sunduğu yeni öneriler de kabul gördü. Böylelikle önümüzdeki dönemde hem kadın hem de erkekler için itfaiyeci, pilot, astronot, hakim ve ressam gibi meslekleri yansıtan emojileri mesajlarda, yazılarda veya fotoğraf altı açıklamalarda kullanmak mümkün olacak.

Unicode Consortium, emojilerin farklı cihazlar ve işletim sistemleri arasında standarda kavuşturmak için oluşturulan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon niteliği taşıyor. Apple, Google ve Microsoft gibi şirketlerden temsilciler barındıran organizasyonda standartları geliştirmek, incelemek ve korumakla yükümlü çalışanlar da bulunuyor. Organizasyonun üyelerinden Jeremy Burge, resmi Unicode blogu üzerinden yaptığı açıklamada Apple’ın önerdiği ikonların Unicode Emoji 4.0 güncellemesinde yerini alacağını belirtti. Söz konusu güncellemede cinsel çeşitlilik ve deri rengi seçenekleri konusunda da iyileştirmeler yapılacağı ifade edildi.

Apple emoji tavsiyeleri konsunda Google’ın izini takip etti

Apple’ın Unicode Consortium’a sunduğu yeni ikon önerilerinin altında Google’ın geçtiğimiz mayıs ayında kadın çalışanlarla ilgili olarak ilettiği teklif bulunuyor. İnternet devinin kadın çalışanların emojilerde daha iyi temsili amacıyla hazırladığı öneri, temmuz ayında Unicode Consortium tarafından kabul edilmişti. Böylelikle kadın çiftçi, sağlık çalışanı, müzisyen ve öğretmen ikonları seçenekler arasına girmişti. Apple da bu açılımı biraz daha genişletiyor. Şirket toplamda 16 meslekle ilgili 32 emoji hazırladı.

Son zamanlarda emoji standartları üzerine kafa patalatan Apple, iOS 10 için yayınladığı beta sürümünde dikkate değer değişiklikleri göz önüne çıkarmıştı. Ateşli tabancayı su tabancasıyla değiştirmeyi seçen şirket, tüfek emojisinin kabul edilmesinin önlenmesinde de önemli bir rol oynamıştı.

İLGİLİ HABERLER