Teknoloji

Apple’dan dikkat çekici elektronik sigara kararı

apple metaverse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, elektronik sigara kullanımıyla bağlantısı olan tüm uygulamaları App Store’dan kaldırdı. Şirket, kararını duyururken sağlık uzmanlarının elektronik sigaralarla ilgili uyarılarına dikkat çekti ve bu ürünlerin toplum sağlığı için ciddi bir tehdit niteliği taşıdığını belirtti.

Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz haziran ayından bu yana App Store’a elektronik sigara kullanımıyla bağlantılı uygulamaları kabul etmiyor. Platformda elektronik sigara satımına ise hiçbir zaman izin verilmemişti.

Apple’ın kararı sonucunda App Store’dan 181 uygulama kaldırıldı. Söz konusu uygulamalar arasında oyunlar ve elektronik sigaraların aydınlatma veya ısınma gibi özelliklerini kontrol etmeye yardımcı olan uygulamalar da bulunuyor. Bu uygulamaları daha önce indirenler, uygulamalarını kullanmaya devam edebilecek.

Apple yetkililerin endişe ve uyarılarını dikkate aldı

Apple’ın kararı, elektronik sigaralarla ilgili tartışmaların da yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Tartışmaların yoğunlaşmasının sebebi ise elektronik sigaralardan kaynaklandığı düşünülen bir akciğer sorununun daha sık görülmesi. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’nin son açıklamasında; ülkede 42 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bu sorunun, elektronik sigaralarda kullanılan bir kimyasal maddeden kaynaklanıyor olabileceği belirtildi.

Söz konusu akciğer hastalıkları öncesinde de elektronik sigaralarla ilgili başka sorunlar gündemdeydi. Elektronik sigaraların patlayan pilleri ve gençler arasında elektronik sigara kullanımının artması gibi konular, endişelerin başını çekiyordu. ABD Sağlık Bakanlığı, gençlerin elektronik sigara kullanımını “kamu sağlığını tehdit eden bir salgın” şeklinde tanımlamıştı.

Apple tarafından yapılan açıklamada elektronik sigaralarla bağlantılı uygulamaların App Store’dan kaldırılmasında bu gibi uyarıların etkili olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER