Ulaşım

Apple elektrikli otomobil şarjı üstüne çalışmalar yapıyor

apple

apple elektrikli otomobilApple elektrikli otomobil şarjı konusunda araştırmalar yapıyor. Reuters tarafından ortaya atılan bu iddia, Apple’ın elektrikli bir otomobil geliştirdiği dedikodularını destekliyor. Haberde Apple’ın elektrikli otomobil operasyonu için gerekli altyapıyı hazırladığı ifade edildi.

Reuters, Apple’ın elektrikli otomobiller için şarj istasyonu üreten şirketlere ulaştığını ve istasyonların temelindeki teknoloji hakkında fikir edinmeyi istediği belirtildi. Bu da Apple’ın ilgisinin sadece elektrikli otomobil üretimiyle sınırılı olmadığını ve şirketin şarj istasyonu yerleşimi üstüne de çalışmalar yapabileceğini düşündürüyor. Şarj istasyonu şirketlerinin ise potansiyel bir rakiple bu kadar fazla bilgi paylaşımına mesafeli yaklaştığı söyleniyor.

Apple’ın işe yeni aldığı mühendislerin LinkedIn profillerini inceleyen Reuters, yeni çalışanların önemli bir kısmının araç şarjı konusunda deneyime sahip olduğu bilgisini ortaya çıkardı. Bu durum da Apple’ın elektrikli otomobil şarjı konusuna odaklandığını destekleyen bir gelişme niteliği taşıyor.

Apple’ın otomobil üreteceğine dair dedikodular bir yılı aşkın bir süredir oldukça yüksek sesle konuşuluyor. Analistlerin sıklıkla dillendirdiği bu iddiayı, Apple yöneticileri tarafından verilen çeşitli ipuçları da kuvvetlendiriyor. Cupertino merkezli şirket, otomotiv sektörünün deneyimli isimlerini de bünyesine katmayı sürdürüyor.

Apple son yıllarda araştırma ve geliştirme bütçesini büyük ölçüde artırmıştı. Bütçenin büyüklüğü, Apple cephesinden çok konuşulacak yeni bir ürün geleceği yönündeki beklentiyi de artırıyor. Cupertino merkezli şirketin sicili, otomobil projesinin resmen duyurulmadan sonlandırılabileceği ihtimalini de canlı tutuyor. Ne olursa olsun, Apple’ın otomobilinin gün yüzüne çıkmasının birkaç yılı bulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER