ManşetlerUlaşım

Apple elektrikli otomobil projesi üzerinde çalışıyor

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Son bir haftadır dedikoduları ortalıkta dolaşan bir gelişme Amerikan Wall Street Journal gazetesi tarafından da haberleştirildi. Buna göre Apple gerçekten bir otomobil üzerinde çalışıyor.

“Project Titan” olarak adlandırılan araç projesi, mevcut duruma göre minivan görünümünde ve tamamen elektrikle çalışan bir aracın üretimini hedefliyor. Proje için birkaç yüz kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Bu, gelecekte yollarda Apple markalı bir araç göreceğimizin kesin olduğu anlamına gelmiyor. WSJ de haberinde ihtiyatı elden bırakmıyor, Titan’ın üretime hazır hâle gelmesinin birkaç yılı alabileceğini söylüyor. Tabii ki, Cook ve şirket bu projeye devam etmeye kararlı olursa bu gerçekleşebilir. Ayrıca bu proje Apple’ın üstünde çalıştığı CarPlay gibi otomotiv odaklı diğer ürün ve teknolojilerin test edileceği bir platformun geliştirilmesiyle de sonuçlanabilir.

[quote_right]FARKLI DEPARTMANLARDAN TOPLANAN KİŞİLERLE OLUŞTURULAN 1000 KİŞİLİK BİR EKİP OTOMOBİL PROJESİ İÇİN ÇALIŞIYOR.[/quote_right]

WSJ’nin haberinde Tim Cook’un Titan projesi için onayı yaklaşık bir yıl kadar önce verdiği, sonrasında eski Ford mühendisi ve mevcut Apple yöneticisi Steve Zadesky’nin önderliğinde şirketteki farklı departmanlardan toplanan 1000 kişilik ekiple projeye başlandığı öne sürülüyor. Şirketteki ekibin son aylarda Apple adına otomobil veya otomobil parçaları üretebilecek taşeron üreticilerle görüştüğü, bu şirketlerden bir tanesinin de geçmişte Mercedes ve BMW’nin de aralarında bulunduğu markalar için üretim yapan Magna Steyr olduğu da WSJ’nin haberinde yer alıyor.

Apple’ın mükemmel elektronik ürünler üretmek olan temel hedefinden sapıp neden böyle büyük bir projeye giriştiği bilinmiyor. Ancak bunun basit bir açıklaması olabilir. Şirketin aşırı büyümesi yeni pazarlara açılmadıktan sonra yavaş yavaş yok olmaya doğru gidecek. Ulaşım da girilebilecek yeni pazarlar arasında yer alıyor, çünkü geleceğin en büyük dalgalarından bir tanesi olan elektrikli otomobiller henüz emekleme aşamasında ve pazar Apple’ın girmesi için uygun durumda.

İLGİLİ HABERLER