Ulaşım

Apple elektrikli araba projesinin yöneticisiyle yollarını ayırıyor

apple

apple elektrikli araba

İki yıldır Apple elektrikli araba projesinin yöneticiliğini yürüten Steve Zadesky ile Cupertino merkezli şirketin yollarının ayrılacağı iddia ediliyor. İddianın kaynağı ise dünyanın saygın gazetelerinden The Wall Street Journal.

16 yıldır Apple bünyesinde görev yapan Zadesky’nin ayrılık kararının performanstan ziyade kişisel sebeplere dayandığı belirtildi. Zadesky’nin en son ne zaman şirketteki ofisine geleceği ise henüz bilinmiyor. Deneyimli yöneticinin ayrılığının Apple elektrikli araba projesini nasıl etkileyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kelley Blue Book bünyesinde görev yapan analist Akshay Anand, Zadesky’nin ayrılığının Apple adına bir kayıp gibi görülebileceğini, ancak şirketin neredeyse istediği herkesi elektrikli araba projesinin başına getirebilecek paraya ve potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Anand, bu ayrılığın otomotiv sektörü için büyük hedefleri olduğu söylenen Apple’ın yoluna taş koymayacağını da sözlerine ekledi.

Daha önce Ford’da görev yapan Zadesky’nin Apple’da elektrikli araba geliştirme ve üretme ekibinin kapasitesini artırmaktan sorumlu olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER