Teknoloji

Apple El Capitan çıkışı öncesinde OS X 10.11.1’in public beta sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

os-x-10-11-1-public-beta-220915

Apple, OS X 10.11.1 El Capitan’ın public beta sürümünü ön kayıt yaptıran yazılımcılara ve public beta programına katılan kullanıcılara ulaştırmaya başladı. Cupertino merkezli şirketin OS X 10.11 El Capitan’ın tam sürümünü önümüzdeki hafta yayınlaması bekleniyor. Apple, bir haftadan daha kısa bir süre önce OS X 10.11.1’in ilk yazılımcı versiyonunun dağıtımına başlamış ve yenilenmiş Görev Kontrol alanı, Bölünmüş Ekran desteği, yeni emojiler, gelişmiş Note uygulaması gibi yenilikler sunmuştu.

OS X 10.11.1 public beta sürümünün yayın notlarında geçtiğimiz hafta yayınlanan sürüme kıyasla farklı bir nokta bulunmuyor. Bu da sürüm numarasının geçtiğimiz hafta yayınlanan geliştirici sürümüyle büyük ölçüde aynı olacağını gösteriyor. El Capitan, genel yapısı itibarıyla OS X deneyimini tamamen değiştirmekten ziyade Yosemite ile sunulan deneyimin optimizasyonu ve parlatılması üstüne odaklanıyor.

OS X El Capitan ile bazı rutin işlemler 1.4 ila 2 kat hızlanacak. Önizleme uygulaması PDF dosyalarını 4 kat daha hızlı açacak. Uygulamalar arasındaki geçiş de 2 kat daha hızlı biçimde gerçekleştirilebilecek.

Safari 9, yeni gelişmiş Mail uygulaması, daha ileri düzeyde Spotlight araması, Fotoğraflar için üçüncü taraf eklenti desteği El Capitan’ın sunduğu diğer yenilikler arasında bulunuyor. OS X 10.11.1 public beta sürümünü kayıtlı kullanıcılar Mac App Store aracılığıyla indirebilecek.

İLGİLİ HABERLER