Teknoloji

Apple ekran üreticisi Japan Display’i desteklemeye devam ediyor

apple iphone 11 pro max

Apple, ürünleri için bileşen aldığı tedarikçileri desteklemeye devam ediyor. Cupertino merkezli şirket, son olarak ekran üreticisi Japan Display‘e 200 milyon dolar değerinde bir yatırım desteği daha yaptı.

Japan Display, Apple’dan daha önce 1.5 milyar dolar değerinde bir yatırım desteği almıştı. Şimdiye kadar bu meblağın yaklaşık 700 milyon dolarlık kısmını Apple’a geri ödeyen Japan Display’in 800 milyon dolarlık bir ödemesi kalmıştı. 200 milyon dolarlık son yatırımla birlikte Japan Display’in Apple’a geri ödemesi gereken miktar 1 milyar dolara çıktı.

Apple’ın 200 milyon dolarlık desteğini teminat olarak kullanan Japan Display, başka bir varlık yöneticisinden 830 milyon dolarlık ayrı bir kredi aldı.

Apple’ın uzun süredir birlikte çalıştığı üreticilerden biri olan Japan Display, Cupertino merkezli şirket için LCD panel üretiyor. Buna ek olarak, Apple Watch’ta kullanılan OLED paneller de Japan Display tarafından tedarik ediliyor.

Apple, Japan Display’in OLED üretim kapasitesini artırması için uzun süredir para musluklarını açmış durumda. Teknoloji devi, Japan Display’den özellikle iPhone’larda kullanılacak büyük OLED panelleri üretmesini istese de, henüz bu plan gerçeğe dönüşmüş değil. Bu nedenle Apple büyük OLED panellerinin önemli kısmını Samsung’dan, bir kısmını da LG’den tedarik ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER