Teknoloji

Apple ekran tasarımında çentik dışında alternatifler arıyor

iphone x apple ekran

Apple ekran tasarımında çentik kullanımını başlatmasa da, bunu modaya dönüştüren şirket olmuştu. Ekran çentiği taşıyan telefonlara sürekli olarak yenileri eklenirken, çentiğin görsel ve işlevsel yönlerine ilişkin tartışmalar da hâlâ sürüyor.

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi Samsung, çentikli ekran kullanmamak konusundaki direnişin başını çekiyor. Güney Koreli şirket, ekran çentiğin yerini alacak teknolojiler üstünde aktif çalışmalar yürütüyor. Ortaya çıkan yeni bir patent, Apple’ın da benzer çalışmalar içinde olduğunu gösteriyor.

Patent dosyasına göre, Cupertino merkezli şirket üzerinde küçük boşluklar olan akıllı telefon ekranları geliştirmek istiyor. Bu boşluklara ön kamera ve Face ID sensörleri gibi bileşenlerin yerleştirilmesi planlanıyor. Böylelikle ekranın üst kısmına büyük bir çentik yerleştirmeye gerek kalmayacak.

Apple bu görünümü oluşturmak için küçük bir delgiyle ekranda yuvarlak kesikler açacak. Söz konusu kesiklere sensörler yerleştirilecek. Delgi çalışırken ekranın diğer kısımlarının zarar görmemesi için minder benzeri bir materyal ile koruma sağlanacak.

Apple ekran tasarımını değiştirecek bu yeni patenti uygulama konusunda ise çok aceleci davranmayabilir. Hâlihazırda Samsung’un kamera ve sensörleri OLED panelin arkasına saklamayı sağlayacak çözümler üzerinde çalıştığı biliniyor. Apple’ın da ilk olarak Samsung’un yapacaklarını görmek için beklemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER