Teknoloji

Apple Ekran Süresi ve Siri Kestirmeleri’ni Mac’e getirecek

siri kestirmeleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı yaklaşıyor. Şirket burada iOS, macOS ve diğer yazılımlarının gelecek sürümlerini ilk kez sergileyecek. 9to5Mac’ten Guilherme Rambo, beklenen bazı duyurularla ilgili ipuçlarını yazdı.

Sitenin belirttiğine göre, Apple Siri Kestirmeleri özelliğini ve muhtemelen Kestirmeler uygulamasını macOS 10.15 ile birlikte Mac’e getirmeyi planlıyor. Kestirmeler kullanıcıların özelleştirilmiş Siri sesli komutları oluşturmasını ve belirli bir uygulama içindeki aksiyonları tetiklemesini sağlıyor. Bu aksiyonlar birbirine bağlanabiliyor, her bir Kestirme birden fazla uygulamayı içerebiliyor. Böylelikle uygulama deneyimli kullanıcılar için çok sık kullanılabilecek bir uygulamaya dönüştü.

Apple’ın bazı Kestirmeler yeteneklerini Mac’e getireceği anlaşılıyor. 9to5Mac, Kestirmeler’in sadece iOS’ten Mac’e taşınan Ev, Apple Haberler, Sesli Notlar gibi uygulamalar için çalışacağını söylüyor. Şirketin bu yıl daha fazla iOS tabanlı uygulamayı Mac’e getirmeyi planladığı söyleniyor. Üstelik bu yıl itibarıyla geliştiricilerin de kendi iPhone ve iPad uygulamalarını Mac bilgisayarlarına getirmelerinin yolu açılacak gibi görünüyor. Bu uygulamaların bir çoğunun iOS’te Siri Kestirmeleri için destek sunduklarını düşünecek olursak, aynı işlevsellik Apple’ın masaüstü ve dizüstü bilgisayarında da tekrarlanacaktır.

Ekran Süresi de Mac bilgisayarlara geliyor

9to5Mac, kullanıcıların cihazlarında ve farklı uygulamalarında ne kadar süre harcadıklarını gösteren bir iOS özelliği olan Ekran Süresi’nin de macOS 10.15’e geleceğini söylüyor. Ekran Süresi ile her bir uygulama için farklı kullanım sınırlamaları getirebiliyorsunuz. Eğer izin verilen süreyi aşarsanız, uygulamayı kullanmaya devam etmek için ekran süresi parolasını girmeniz gerekiyor. Aynı zamanda Apple ID’yi yönetim bölümünün yeniden tasarlanması ve iMessage görsel efektlerinin Mac’e getirilmesi gibi başka planlardan da bahsediliyor.

Geçen haftanın başlarından 9to5Mac, macOS 10.15’in Mac’lere iPad için harici ekran olarak kullanılabilme özelliğini getireceğini yazmıştı. Aynı zamanda iOS 13 için de koyu mod ve önemli üretkenlik genişletmelerinin getirileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER