Teknoloji

Apple Vision Pro’nun daha ekonomik versiyonu bazı ödünlerle gelecek

apple vision pro

Eğer beklentiler gerçekleşirse ve Apple, daha hesaplı bir Vision Pro gözlük piyasaya sürecek olursa, bu modelin bazı özelliklerinden vazgeçerek daha az dış kamera ve EyeSight özelliği olmadan karşımıza çıkacağını düşünebiliriz. Dahası, bu versiyonda iPhone çipi, mevcut Mac çipi yerini alabilir. Bloomberg yazarı Mark Gurman’ın haberlerine göreyse, Apple, yeni modelin maliyetini 1,500 ile 2,500 dolar arasına düşürmek için bu olasılıkları masaya yatırmış durumda.

Daha ekonomik Vision Pro’nun ekran kalitesinde de bir düşüş beklenebilir. Ek olarak, kullanıcının dikkat odaklarını dışa yansıtan EyeSight özelliğinin yeni modelde olmayacağı ihtimali de söz konusu.

Apple Vision Pro’nun mevcut hâlinin yeni bir sürümü de gelebilir

Ancak bu haberlerin arasında bir parça da umut var: Apple, yüksek fiyatlı Vision Pro’nun yeni bir sürümünü de geliştiriyor olabilir. Bu modelin, daha hafif bir tasarım ve yerleşik reçeteli lensler gibi yeniliklerle kullanıcılarının karşısına çıkması bekleniyor.

Sonuç olarak, yeni Vision Pro modelinde kimileri için hayati öneme sahip olmayan bazı özellikleri görmeyebiliriz, ancak hem ekonomik hem ileri teknolojiyi bir arada sunan Apple, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak yeniliklerle karşımızda olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER