Eğlence

Ekim ayında beklenen iTunes odaklı basın toplantısında iPad mini ve Wi-Fi destekli iPod’lar gelebilir

Apple’ın “iPad mini” adı verilen daha küçük ekranlı tableti ekim ayında düzenlenecek bir basın toplantısında tanıtacağına yönelik son günlerde oluşan fikir birliğine bir destek de Macotakara sitesinden geldi. Asyalı kaynaklarla konuşan sitenin haberine göre “iPad mini” yeni nesil iPod’larla birlikte tanıtılacak. Yeni tabletin gerçekten “iPad mini” olarak adlandırılacağını öne süren site, ekran boyutunun ise 7.85 inç olacağını işaret etti.

Muhtemel iPad mini’nin ekim ortalarında tanıtılacak olması, Apple’ın eylülde tanıtacağı iPhone 5’in ardından çok fazla zaman geçmeden ikinci bir ürün dalgasını harekete geçireceğini gösteriyor. Ekim ortasındaki etkinliğin genel olarak iTunes ve buna bağlı cihazlarla ilgili olacağını düşündüğümüzde bu etkinlikte 7.85 inç gibi taşınmaya uygun bir büyüklüğe sahip multimedya tüketim cihazının tanıtılması da gayet mantıklı görünüyor. Böylelike Apple iTunes içeriklerinden daha fazla gelir elde etmek için yeni bir araç kazanmış olacaktır.

iPad mini ile birlikte tanıtılması beklenen yen iPod touch’larda da her zaman olduğu gibi Wi-Fi desteği bulunacak. Ancak bununla birlikte yeni nesilde de iPhone 5’te olduğu gibi 16 pinli, daha küçük boyutlu dock konnektörünün bulunması bekleniyor. iPod touch’ın yanı sıra yeni bir iPod nano’nun da tanıtılabileceği söyleniyor. Bu ürünün eski nesillerden farkı Wi-Fi bağlantısı olabilir. Bu sayede iPod nano sahipleri de iTunes’un bulut tabanlı özelliklerine erişim fırsatı bulabilir.

İlgili >> Macotakara

İLGİLİ HABERLER