Teknoloji

Apple Ekim etkinliği için tarih 27 Ekim olarak kesinleşti

apple ekim etkinliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ekim etkinliğiApple, beklendiği üzere gelecek hafta, 27 Ekim tarihinde Cupertino’da düzenleyeceği etkinlik için davetiyeleri gönderdi. “Tekrar merhaba” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogan taşıyan davetiye açık şekilde Mac’e referansta bulunuyor. Bilmeyenler için, 1984 yılında Mac ilk kez tanıtıldığında “merhaba” diyerek herkesi selamlamıştı.

Etkinlik 27 Ekim tarihinde yerel saatle sabah saat 10’da, Türkiye saatiyle akşam saat 8’de başlayacak. Eğer uzun zamandır sürmekte olan dedikodular doğru çıkarsa, en sonunda bazı yeni MacBook Pro modelleriyle tanışma şansı elde edeceğiz. Retina ekranlı MacBook Pro bir yılı aşkın zamandır güncelleme görmezken, Haziran 2012’den beri dokunulmayan temel MacBook Pro modeli hâlâ satılmaya devam ediliyor.

Dedikodular, yeni MacBook Pro’nun klavyesinin hemen üstünde dokunmatik OLED kontrol çubuğu bulunacağını işaret ediyor. Bu çubukta farklı fonksiyon tuşları dinamik şekilde gösterilecek. Ayrıca Apple’ın tamamen USB-C port düzenine geçeceği, klasik USB ve MagSafe güç konnektöründen vazgeçerek, 12 inç MacBook’ta kullandığı hepsi bir arada port düzenini tercih edeceği düşünülüyor.

Apple Ekim etkinliği başka nelere sahne olabilir?

Bu arada Bloomberg yakın zamanda, sonbaharda gerçekleşecek donanım etkinliğinde yeni bir iMac masaüstü bilgisayar, MacBook Air ve yeni bir 5K monitörün tanıtılacağını öne sürmüştü. Tüm bu duyurular da mükemmel olacaktır, böylelikle tüm Mac serisi yeniliklerden bir şekilde nasiplenecektir.

Her şeyi gelecek hafta perşembe akşamı düzenlenecek etkinlikte öğreneceğiz. Teknoblog olarak bu etkinliği yakından takip edecek ve gelişmeleri anında aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER