Teknoloji

Apple eğer isterse sessiz bir MacBook Air üretebilir

Apple dün akşam gerçekleştirdiği WWDC 14 etkinliğinin önemli bir kısmını iOS ve OS X arasındaki ayrımı ortadan kaldıran Süreklilik yazılımının tanıtımına ayırmıştı. Intel’in bugün duyurduğu referans PC tasarımı da aynı işi donanım kısmında gerçekleştiriyor. Gelecek nesil Broadwell işlemcisinin etrafında inşa edilen bu 12.5 inç’lik tablet prototipinin kalınlığı sadece 7.5 mm ve soğutma için bir fana ihtiyaç duymuyor.

apple-macbook-air-040412

Söz konusu tasarım Intel tarafından klavyeyle dizüstü bilgisayara dönüştürülen bir tablet olarak lanse edilse de, Apple’ın bu prototipten hareketle daha ince, daha hafif ve tamamen sessiz bir MacBook Air üretmesinin önünde engel bulunmuyor. 12 inç’lik Retina ekranlı MacBook Air’in gündemde olduğuna dair dedikodular göz önünde bulundurulduğu zaman bu tarz bir değişiklik kulağa daha olası geliyor. Söz konusu MacBook Air modelinin 11 inç’lik modelle aynı boyutta olacağı, ancak 13 inç’lik model kadar güçlü olacağı iddia ediliyor.

Intel 14 nm’lik Broadwell’i tüm Core işlemciler arasında enerji bakımından en verimli model olarak tanımlıyor ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacak yeni cihazlara bu işlemciyi yerleştirmeyi vadediyor.

İlgili >> Intel

İLGİLİ HABERLER