Teknoloji

Apple e-kitap denetiminden kurtuluyor

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-store-akasya-fotograflar-00035

ABD Adalet Bakanlığı ile karşı karşıya geldiği e-kitap tekel davasını kaybeden Apple, e-kitap faaliyetlerini mahkeme kararına uyup uyumadığını inceleyen bağımsız bir denetmenin gözetiminde sürdürmek zorunda kalmıştı. Davayla ilgili pek çok konunun çözüme kavuşmasının ardından denetimde de sona yaklaşılmış gibi gözüküyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; ABD Adalet Bakanlığı, denetimin sürdürülmemesi konusunda görüş bildirdi.

ABD Adalet Bakanlığı, Apple’ın 2013’te davayı kaybetmesinin ardından talep edilen tüm değişikliklerin başarıyla hayata geçirildiğini belirtti. Apple, denetmeniyle olan ilişkisinde zaman zaman sıkıntılar yaşandığını daha önce doğrulamıştı.

Mahkeme tarafından atanan denetmen Michael Bromwich ve Apple, Bromvich’e ödenecek bedel ve görevinin kapsamı yüzünden gerilim yaşamış ve Apple’ın Bromvich’i kapı dışarı etmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Apple’ın e-kitap davasının sonucuyla ilgili olarak ABD Yüce Mahkemesi’ne itirazda bulunacağına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Ancka, Cupertino merkezli şirketten henüz resmi bir başvuru gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER