Teknoloji

Apple e-kitap davasında ABD Yüksek Mahkemesi’nin kendisini bir kez daha dinlemesini istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-e-kitap-200912

Apple, uzun soluklu e-kitap davasının sonucuna olan itirazını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanıyor. Şirket tarafından geçtiğimiz çarşamba günü mahkemeye sunulan bir belgede Apple, mahkemenin kendisini bir kez daha dinlemesi için yapacağı başvuru için 30 gün ek süre istiyor.

Apple’ın talebi, yıllara yayılan e-kitap davasının son virajı olabilir. Mahkeme 2013’te aldığı kararda Apple’ı e-kitap fiyatlarını usülsüz olarak ayarlamaktan suçlu bulmuştu. Apple’ı dava eden ABD Adalet Bakanlığı, Cupertino merkezli şirketin büyük yayıncılarla anlaşarak kendisine fayda sağlayacak bir fiyatlama gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Mahkeme de, delillerin Apple’ın çizgiyi aştığı ve yasalara aykırı bir eylem gerçekleştirdiği kararına varmıştı. Apple karara bir üst mahkemede itiraz etmiş, ancak bu itiraz sonuçsuz kalmıştı.

Apple’ın Yüksek Mahkeme’den yeniden değerlendirme isteyip istemeyeceği bilinmiyor. Halihazırda 450 milyon dolar ödemesi gereken şirket, mahkeme talebini kabul etmediği veya itirazlarını geçerli bulmadığı takdirde bu parayı ödemekten kaçamayacak.

Mahkemenin dinleme talebini kabul etmesi durumunda ise Apple, eylemlerinin rekabete aykırı olmadığına vurgu yapacak. Dinleme talebinin iletilmesi için verilen sürenin uzatılmasını isteyen Apple, isteği onaylandığı takdirde 28 Ekime kadar başvurusunu sunabilecek.

İLGİLİ HABERLER